Dvacetiletá
Dvacetiletá
Anotace: Hudební životopis naší dcery
V ranném dětství to byly housle
zakoupené v obchodě s hračkami.
Pak jsme měli doma půlové
a do školy tříčtvrťové.
Analogové počítače tě počítaly přesně,
malovali jsme přesto čárky na futra.
Taky jsme měli dětské váhy
a ty jsi rostla jako z vody.
Do tvého mládí už hrály housle celé
Smetanovo kvarteto, Z luhů a hájů,
Slovanské tance, Z nového světa
a šlo ti to dobře.
Jak je to krásné,
když si lidé rozumějí desítky let,
violoncella se rozmnožují,
naučíš na ně hrát i svoje děti.
Snad nezůstanem u zvyku,
čeští muzikanti světoznámí,
ať hrají housle, kontrabasy,
ať basa tvrdí muziku.
Publikoval(a):
podnebný, 23.10.2015