Óda na vodu
Óda na vodu
Anotace: Když je jí hodně, je to živel. Když je jí málo, je to špatné. Naučme se hospodařit tak, aby jí bylo pro všechny dost
Protékáš květinami
v závojích křehkých sítí
až do korun stromů
a rozplýváš se
bílými oblaky
do moří Země
zvolna tvé krůpěje
dopadají rosou
do něžných rukou travin
ve věčném kruhu
ať i myšlenky
obíhají
v jemných sítích cév
až do korun stromů
a výš do bílých oblaků
a vracejí se s nimi
na matičku Zemi
mezi lidi
Publikoval(a):
podnebný, 20.10.2015