Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Asfalte po dešti

Asfalte po dešti

podnebný Básně » o Přírodě

Anotace: Asfaltu je všude hodně, ale dešťů bylo letos málo

Šedý a jednotvárný
zaprášený a zvlněný
plyneš ulicemi cest
třídami měst děravý

bez úsměvu bez radosti
míjejí auta a lidé
ze dne na den z ruky do úst
marně ozařovány hvězdami sluncem

až jednou se zaleskneš
zazáříš odrazy světel
asfalte po dešti
zrcadlo záhonu tulipánů

a louky nejhezčích květin
dívek a žen vycházejících
po tobě asfalte po dešti
ve tvém zrcadlení
Publikoval(a): podnebný, 18.10.2015
Přečteno (71x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: gogol, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 04:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti