Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Podzim (Období část 1.)

Podzim (Období část 1.)

Po zářivém období slunce jasného
Vstupuje do dveří něco vskutku úžasného

Nová kapitola s barevným obalem
Nebeským deštivým závalem

čistý vítr tiše prozpěvuje
barvy krásné na cestách rozhazuje

barvu žlutou jak paprsek sluneční světla
procházející květinou, které kvetla

barvu hnědou jak medvěd sbírající si zásoby
na noci dlouhé mrazivé doby

barvu červenou jak krev
ležící na cestách což nádherný je jev

a barva oranžová jak slunce za obzor zapadající
den do noci upadající

barevné přikrývky na cestách i stromech vyhlížejících
listí svůj domov opouštějících

na cestě se barvy střetnou
ptáci do korun stromů vzlétnou

barvy cítí kapky slz nebeských
dotyky paží přátelských

barevné krajiny pokryté peřinou neskutečné krásy
třpytivé jak ze zlata vlasy

ve vlasech sedí listí barev tisíce
blednou za úsvitu měsíce

příroda měnící světa pohled
mlha zakrývá dlouhý dohled

zvířata v krásách lesa žijící
vodní kruhy nad hladinu vířící

období plné svátků
i milostných začátků

jen jeden černý den se v kráse nachází
když svátek zesnulých přichází

avšak všechen žal i smutek
zlí a nemilosrdný skutek

zmizí ve vodách potoka
za dveřmi jsou Vánoce jako jednou do roka

uplyne ještě spousty dnů
než přijdou svátky plnících se snů

příroda se pak odbarví
jen do černobílé na další čas zabarví.
Publikoval(a): Mr.Lonely, 18.10.2015
Přečteno (437x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Clown

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 01:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti