Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Statečně

Statečně

Marie Bernadeta Básně » Balady, romance

Anotace: Na koni jede panna nahá uniká ze spárů bídného vraha

Statečně




Zasvištěl vítr kolem hlavy

a nad polem tři dravci

na oběť u země se vrhali

a jejich skřeky nesly se v dál

vítr je před sebou hnal





Na koni jede panna nahá

uniká ze spárů bídného vraha

nemá nic než rychlá kopyta

věrného koně a jako snem opitá

sotva se drží v sedle

Blíží se k hradbám hnedle


Za nimi záchrana na ni čeká

v náruči rodného bratra

se složí a v bílém loži

ji navštíví budoucí choť její

Proč jen ji ponechal samotnou

pouze jen se ženami?






Statečně unikla bez šatů

co jí vysvlékla drzá chasa

na koni spěchala bosá

k tomu kdo na ni čekal

aby mu sdělila

že jen ona jediná

poklady v tajné komnatě

na hradě svém ukryté má
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 16.10.2015
Přečteno (169x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 24.11.2024 18:02
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti