Pomíjivost a trvání
Pomíjivost a trvání
Anotace: Sem tam se ještě ohlížíme, se skrytou vinou,
Pomíjivost a trvání
Sevřeni do okamžiků, které minou,
držíme v dlaních vzpomínky,
které učiní život krásnější.
Sem tam se ještě ohlížíme,
se skrytou vinou,
že víc si přítomnosti nevážíme.
Všechno nám připadá
dnes zleva do prava
a zítra možná půjdeme naopak.
Kdopak jen ví,
zda všechno kdesi trvá,
když v naší mysli
jsme na pochybách,
co vlastně cenu
skutečnou má?
Snad všechno, co v nás trvá,
každičká vteřina štěstí,
myšlenka k milované bytosti,
kterou se snažíme
lásku a něžný dotek
někomu přinésti.
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 14.10.2015