Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nic mi nevychází

Nic mi nevychází

Taren Básně » o Životě

Anotace: Proč bojovat s větrnými mlýny, protože tu jsou a stojí. Lopatkami obrovskými, zuřivě si otáčejí, proti snům a fantazii brojí.....

Neplánovat , netěšit se.
Čím je touha větší
o to víc nic nevychází.
Pohříchu hned vzápětí,
skřítek diblík nepřející,
všechno rázem kazí.

Zklamání a deprese,
duši moji svírá - cloumá.
Opravdu jsem snad jenom,
bláznivý a starý ňouma,
co svůj život neustále,
popichuje - zkoumá.

Snílek bláhový a naivní,
jemuž těžká realita kolem,
příliš nevoní.
Staví vzdušné zámky,
ze snů svých a přání
i když skřítek nepřející,
sny ty jeho haní.

Lepší svět by chtěl tu kolem.
Skutečnost však říká,
jsi jen starým, unaveným volem.
Tahounem,
co nesnáší chomout na krku.
Přesto dál tu rve se
navzdor osudu i ústrkům.
Publikoval(a): Taren, 13.10.2015
Přečteno (114x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Marcone, gogol, Mirastus, donne, Malfelica

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:06
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti