Povzdech
Povzdech
Anotace: V souvislosti s migrací a taky s ranním mrazíkem mě napadla otázka, jestli jsem se neměl raději narodit někde jinde a jindy.
Ani svůj čas ani místo
nevybral si nikdo z nás,
ani nečas nebo bláto,
ani horko nebo mráz.
Ani vztahy a spřízněné rody,
ani proud slov, myšlenek
či nedozrálé trpké plody
svou září nikdo nesežeh´.
Ani rozum nebo city
neurčil si nikdo z nás,
na koho se rozzlobiti,
je-li dusno nebo mráz?
Lidské vztahy ani city
nikdo kolem nezměnil,
květy vadnou nerozvity,
na dozrání není sil.
Publikoval(a):
podnebný, 12.10.2015