V lese
V lese
Anotace: Říkanky stárnou, příklady táhnou. Mladí rychle unaví se, brzy tloustnou - stárnou.....
Mraveneček v lese,
těžkou kládu nese.
Pomozte mu kamarádi,
sám ji neunese.
Dnes už mraveneček
z lesa s kládou nechodí.
K modernímu silákovi,
prý se tohle nehodí.
Z lese soukromého,
tahat klády v noci.
Kdo by se s tím nosil,
stejně by je z mraveniště,
mravenečník, lotr jeden,
ukradl a zcizil.
Na co tahat, lopotit se
skládat dřevo na zimu.
To si radši loknu coly,
dám si hambáč,
pustím telku
a kouknu se na Primu.
Publikoval(a):
Taren, 9.10.2015