Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sladší stačí

Sladší stačí

podnebný Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: Opět jedna zamilovaná

Sladší nežli tvoje jméno
nezná žádná víla,
moje krásná Magdaleno,
Magdičko má milá.

Sladší pohled pro mě není,
v tvých očích je kouzlo, síla,
v tobě mám své zalíbení,
moje Magdo milá.

Sladší ůsměv nemá pro mě
žádná, co kdy žila,
ty jsi paní ve svém domě,
Magdalenko milá.

Sladší dotyk mít nemůže
než tvá ústa čilá
ani nejjemnější růže,
Magdo moje milá.

Sladší pohlazení jiná,
sladší lásky díla
neznám než u tvého klína,
holubičko milá.

Sladší než tvé milování
Země nezažila,
před tebou se lásko skláním,
sladká moje milá.

Sladší lásku nežli tvojí
Země nezrodila,
v ní se touha s něhou pojí,
krásko moje milá.

Sladší nad nejsladší květy,
sladká dívko dračí,
ty jsi vše a nic jsou světy,
mít tě rád mi stačí.

Sladší nad nejsladší písně,
hlasy lásky ptačí,
blízko tebe není tísně,
lásko moje, stačí.
Publikoval(a): podnebný, 8.10.2015
Přečteno (503x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kněžka, koiška

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 06:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti