Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Plynutí

Plynutí

Tenebris Básně » o Životě

Anotace: život utíká

V naivním rozjímání naše dny se krátí
vítr zvedá chmýří a odnáší je v dáli
ve víře, že se příjemné ty chvíle vrátí
vrací se jen ty věci, kterých jsme se báli

Duše o útěku sní, na jih se obrací
avšak kde strom nechá kořeny, tam zůstává
když je nemá, tak jen ve větru se kymácí
a zarytě tvrdí, že nikdy se nevzdává

Barvy blednou a pak jen zůstávají bílé
svět se dokola jen stále v kruzích otáčí
až nám sbohem dají všechny příjemné chvíle
rádi se pak budeme procházet v bodláčí

Jako židovský obchodník lakomý je čas
jak kámen neúprosný a nikdy nesleví
stále se zrychlují hodiny, utichá hlas
dřív než po smrti nedočkáme se úlevy
Publikoval(a): Tenebris, 4.10.2015
Přečteno (113x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: gogol, Malfelica, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 02:02
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti