Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Industriální

Industriální

Tenebris Básně » o Životě

Anotace: Mé dojmy z jedné nejmenované továrny

Kovové monstrum a tlama plná ostnů
industriálně depresivní tíha
šedá a špinavá karikatura budovatelství
zahalena ve smogu a toxickém kouři
závojem ze sazí
oči podlité petrolejem
a naftový sklivec
rohovka z mastného hliníku
a zrezivělé vnitřnosti.

Stovky vymytých mozků a sedřených dlaní
stovky prázdných výrazů a chybějících zubů.

Klaustrofobní bezvýchodnost
monotónní pohyb, nedostatek světla
v beznadějné těžkosti povinnosti
nezbytnosti
a rutinního utrpení
ocelová klec
a tlama plná ostnů.
Publikoval(a): Tenebris, 30.9.2015
Přečteno (58x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, Mirastus, Martin Havlíček, GabrielleT.

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 01:47
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti