Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Strach

Strach

podnebný Básně » o Životě

Anotace: Říká se, že strach má velké oči. Ale v koloritu dnešní doby už je těch spouštěčů strachu nějak moc

Bojíš se pomluv, ostouzení,
bojíš se hanby, hanobení,
leká tě každý hluk a stín,
leká tě každý rázný čin.

Bojíš se posměchu, posmívání,
bojíš se tlachů a falšování,
řekni mi, čeho se nebojíš,
bojím se, že to jen těžko víš.

Pro samý strach a pro samou bázeň
nepoznáš vůbec, co je života báseň.
Znáš jen podvody a jejich hnusnou lázeň,
když stále usměrňuješ svoji kázeň.

Možná, že přece jen prohlídneš
a svůj strach odhodíš.
Pak teprve zvíš a uvidíš,
jaký to byl těžký kříž.
Publikoval(a): podnebný, 30.9.2015
Přečteno (128x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GabrielleT., děda včela, gogol

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 05:57
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti