Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nesvatá noc

Nesvatá noc

Tonyend Básně » Svátky (vánoční, novorční, velikonoční)

Anotace: Tahle je starší, ale nechci na ni zapomenout

Zatažená obloha z níž
poprchává ledový déšť
nevlídné počasí
venku slota
že by do ní...

U botníku na dece prázdno
na chodbě osychají mokré šlápoty
mířící ke dveřím
vánoční stromek dál voní
stejně tak dobře chutná cukroví
panuje podivný klid


V dětském pokoji před spaním
stékají slzy po tvářích
po stropě po stěnách skáče sem a tam
smutek a za ním velký otazník
Proč táto
Proč

Déšť venku bodá do tváře
sedmkrát destilovaná vodka
pálí a hřeje zároveň na patře
snad je v ní sám Amundsen
když unikl ze sevření severského hada
schoval se do láhve

Je to tak lepší
byl to omyl
jednou to pochopí
tak ještě a ještě
další hlt na kuráž

Když se sám vrátí domů
tak jak špatné svědomí
doma tak teplo
radiátory se na noc přivírají
a přesto se tam venku
kdesi zimou chvějí
vyjící štědrovečerní psi
do noci
uvázáni v lese u stromů
Publikoval(a): Tonyend, 25.9.2015
Přečteno (585x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: michaela07, Mirastus, Desiré

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 05:45
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti