Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

ústy Malého prince

ústy Malého prince

MonikaZ Básně » o Lásce

Anotace: Bez špatného konce

Řekl to již sám Exupéry
ústy Malého prince,
že krása- skrývá se v lidech
a ne v naškrobení límce.

Láska čeká i na tebe,
buď svůj a nestrachuj se, že ji vyplašíš,
ty silné city ať nezradí tě,
vydrž čekat,
nic tím neztratíš.

Pomáhej, věř a hlavně miluj
nad špatnostmi rukou mávni,
lidské hranice nejsou
a nikdy nebudou prozkoumány.

Lásku dáváš komu chceš,
ale až si lehneš, vzpomeneš
že i tobě chybí,
tomu věř.

A pokud se bojíš tmy
nepřijdou tvé krásné sny,
zapni lampu, žárovičku
na chvíli, byť na chviličku.

Zkusíš usnout a už spíš
jen na krásné věci bdíš,
leč za krátko, byť dlouhou noc
přijde slunce napomoct.

Probudíš se
- Dobré ráno
s otázkou,
co Ti bude
dneska přáno?

Malý princ Ti našeptá,
že přijde velká odveta.

Pomyslíš hned na špatné
- princ Ti luskne do ucha,
a ty vidíš náramně,
lásku svého života.
Publikoval(a): MonikaZ, 25.9.2015
Přečteno (132x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, Lipová

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 22:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti