Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dark Future

Dark Future

Dezolát Básně » Sci-fi, fantasy

Anotace: nic pěkného

Pochmurná balada o budoucí přítomnost
"" " """" """" """ " """"" """" " """

Žárovka svítí černě
na zelené město
červené stromy,žluté keře
dívné to místo

nevidím lidi
jen divný roboty
z popisu plyne
že nás to nemine

zemi tu ovládá
královna medií
lidé jsou na čipy
na povel se zabijí

a potom pracují
podle její potřeby
myslí si že žijí
pod sluncem na nebi

ale slunce taky je
už jenom maketa
na měsíc denně lítá
výletní raketa

lidé si namlouvaj
že žijí svobodně,
myslí jen na příkaz,
smějou se oddaně

pro vládu padnou
mozky maj vymité
domy se lesknou,
baterie vybité

je třeba energie
na pohon tvorstva
nejsou tu sekvoje,
přírodu už nikdo nezná

cesta z toho to světa
už se neotvírá
ven se nesmí,
za to se zavírá

lidé si létají
ze strany na stranu,
jak říká ovladač,
maj z toho zábavu

lidstvo je ztracené
svoboda zabita
jen tváře zpocené
čipového dělníka.
Publikoval(a): Dezolát, 28.9.2010
Přečteno (651x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, Rezervé, koala-pancake

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti