Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Orel

Orel

Na modrém jasném nebi
Spatřil jsem létající stín
Který stoupal k výšinám i klesal k zemi
Jako zimní černý dým

Oči do zlata zbarvené
Jak paprsek od slunce
Drápy ostré konečky červené
Od uloveného sumce

Péra hnědá, černá i černobílá
Taková on může mít
Ve výšinách tančí křídly jak lesní víla
Zvuky ptačí mhou krásně znít

Létá nad vrcholky skal
Na větvemi šumících lesů
Král všech ptáku se z něj stal
Jé znám z knih i z různých výkresů

Všichni mu závidí
On je létající světa div
Jeho oči a zobák do zlata každý ze země uvidí
Protože září jako věčný svit

Jeho vznešenost krása
Vozí se na oblacích bílých
Hnízdí v místech pro člověk tajemných
Kde dítě ptačí jásá

On je symbol ptačích krás
Úchvatný jak polární zář
Kdo ho spatří zážitek nevšední zažije
Vyprávění o něm si každý užije

Přes lesy a moře
Sídlí v jedné osamělé hoře.
On je orel nejkrásnější pták
Vládne ptákům jako král
Publikoval(a): Mr.Lonely, 23.9.2015
Přečteno (489x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: polartuook78, Clown, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 05:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti