Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

3 přání

3 přání

Avinka Básně » o Věcech

Anotace: Až potkáte Džina , pořádně si rozmyslete svá přání . Všechno nemusí dopadnout tak , jak jste chtěli ....

Tři přání

Tu vylezl z lampy džin
povídal že mám tři přání
a že si je přáti smím
přikývla jsem mu bez váhání

Moje první přání zní
abych mohla vzlétnout k oblakům
ať se jiskry křídel rozezní
a já mohu létat bez rozpaků

Avšak místo vílích křídel
přičaroval dárek obrovský
světla lamp zakrývají trupy letadel
a první přání je už splněný

No dobrá ..

Moje 2 přání zní
abych pod vodou dýchat mohla
ať se plíce vodou naplní
aniž bych v 50 metrech ztuhla

Avšak místo ocasu mořské panny
přičaroval dárek složitý
světla lamp zakrývá kyslíková bomba značky LANY¨
a druhý přání je také splněný .

Do třetice ..

Moje třetí přání zní
abych byla rychlejší než světlo
ať za během mým písek se rozpráší
a já předběhnu i Bolta rychlého

Avšak místo běhu skvělého
přičaroval dárek reklamní
světla lamp zakrývá kapota mercedesu černého
a třetí přání je splněný

Lampa zhasne a džin zmizí
všechna tři přání jsou pryč
nemám ani zlato ryzí
a z mých snů nezbylo nic ..
Publikoval(a): Avinka, 19.9.2015
Přečteno (485x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 20:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti