Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Konec Světa

Konec Světa

Mr.Lonely Básně » o Nemoci, smrti

Anotace: o konci tak trochu jinak

Dívám se do okolí od auta svého
Vidím projíždět cyklistu osamělého
Táhne vlajku gigantickou
Vlaje jak plamen silou magickou

Na konci cesty se zázraky zjevují
Symboly v poli okolí strachují
Tráva žloutne , slunce zapadá
Za černými mraky zamává

Vítr sílí noc se blíží
Všechno létá do nebes míří
Dům za kopcem kam se jen stín šíří
Brzy nezůstane ani drobné chmýří

Noc je tady plameny vyhasli
Lampy městské zhasly
Nastává ticho a tma
Vidět je jen stín velkého psa

Pes stojící na obzoru v dáli
Tichými kroky se blíží
Lidé se ho báli
Se strachem na něj vzhlíží

Místo kde kdysi krásná zahrada kvetla
Se ztratilo v temné noci
Krása květin se již smetla
Do náruči paní temné moci

Na obzoru i nekonečná cesta
Podél cesty vybudovaná města
V nich tuto noc zemře bílá nevěsta
S jejím srdcem vyhasne poslední hvězda

V tom nebe začne plakat krev
Z měst je slyšet dětský řev
Temno je blíž a blíž
Všichni zemřou nejspíš

Po hodinách hrůz
Už není nikdo naživu
Po cestě je trosek od každé jeden malý kus
Že nic nepřežilo už není divu

Jen na vyschlém dubu
Sedí černá vrána
Odněkud od neznáma
Slyší tichou hudbu

Hudba zní z kostela kde zastavil se čas
Kde farář moudrý vydal poslední hlas
Je děsivé o tomto psát
Ale my budeme jednou před tímto stát
Za mnoho i málo let skončí i náš věk
Bude to jinak kdo ví
Bude za to moc sám člověk
To co lidstvo dělá napoví.
Publikoval(a): Mr.Lonely, 18.9.2015
Přečteno (225x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Clown, slunečnice69, Malfelica

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 23:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti