Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Strach

Strach

James Libustka Básně » o Životě

Anotace: .............

Divný pocit duši svírá.
Nevolnost pláče studený pot.
Brána úlevy se neotvírá.
Slabá chvíle nepřišla vhod.

V klid mého bytí vkradl se strach.
Temného vědomí zákeřný vládce.
Náznak mé odvahy obrátil v prach.
Okovy nasadil až příliš hladce.

Bojím se....

Bojím se, že navždy ztratím lásku.
Že mé srdce pohltí prázdnota.
Bojím se, že smutnou nesejmu masku.
Že zmizí chuť z poháru života.

Bojím se, že nepolíbím svou ženu.
Že mě nebude hřát její objetí.
Bojím se, že zlo od prahu nezaženu.
Že pozbydu radosti od dětí.

Bojím se, že Slunce neuvidím ráno.
Že vstát z postele smyslu ztratí.
Bojím se, že již nebude mi nikdy přáno.
Že touhy mé se navždy zhatí.

Teď už to vím čeho věčně se bojím,
co mou odvahu štve neúnavně jako chrti.
Bojím se, že rány osudu nezahojím.
Však ze všeho nejvíce se bojím SMRTI!
Publikoval(a): James Libustka, 27.9.2010
Přečteno (231x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 04:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti