Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Černá noc

Černá noc

a1ička Básně » o Přírodě

Anotace: vítr se s deštěm, bleskem se prohání

Černá, temná noc je
srdce se strachem zachvěje
Žádná hvězda, hvězdička na nebi nezáří
jen vítr s deštěm se dneska prohání
Vítr, déšť na honičku si hrál
honili se sem a tam
Vít s větvemi si pohrával
dešťové kapky jak hrách padají
na okna nám bubnují

Oblohu rozzářil najednou blesk
bum , bum a prásk
Nebe prošpikoval ze všech stran
jak kdyby je nitěmi omotal
Prohání se sem a tam , tam a sem
dolů až na naši zem
Vítr, déšť se přidal k tomu též

Honili se jak o závod sem a tam
vítr větvě z toho polámal
Déšť padal na zem jak za mlada
aby byla na zemi dobrá závlaha
Suchá, a vyprahlá nebude naše zem
potoky , řeky boudou mít zas vody dost
a my z toho budeme mít radost
Publikoval(a): a1ička, 17.9.2015
Přečteno (311x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: slunečnice69, Mirastus

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 05:52
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti