Ve jménu pravdy
Ve jménu pravdy
Anotace: Výzva k opuštění lhostejnosti lidstva
Snad jménem všech, kteří mlčí,
myšlenky do zásuvek ukládají
nebo bez zachycení je odletět nechávají,
aby pro ně neupadli do jámy vlčí.
Je třeba ozvat se, volat a bouřit,
hlasitě mluvte, lidé dobré vůle,
za pravdu bojujte v prachu a kouři,
smetena buď zloba a zvůle.
Mlčí pravda, mlčí krutě,
palčivě, bolestně mlčí
a lež se chechtá a větší chutě
rostou jí nad jámou vlčí.
Je rozkaz mlčet, pravdu bořit
pod mocí výhrůžek a zbraní,
pod násilím, přesilou obří
pomluv, která dobro haní.
Publikoval(a):
podnebný, 16.9.2015