Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Láska a nenávist

Láska a nenávist

podnebný Básně » ?nezařazené?

Anotace: Pravda a láska asi nezvítězí nad lží a nenávistí. Nebo o ni bude tuhý boj s dlouhým trváním

Po tichu noci do svítání
prudce se rozvoněl tvůj květ,
marně se vášeň rozkoši brání,
marně se snaží vrátit zpět.

Nedovedu nenávidět,
jenom stále milovat,
proto při vší slotě, bídě
neustále jsem tak mlád.

Je to dobře odpustit,
ne však pořád odpouštět,
pyšné odpůrce pak zbíti,
neohlížejí se zpět.

Všechny nelze milovat,
všechny nelze míti rád.
Za co všechno může kat,
proč se děti učí lhát?

Kdo chce v jednotě žít s těmi,
kteří ničí, tupí jen,
přisvojují si i Zemi,
maří každý krásný sen.

Ty lze jenom nenávidět
a ne chtít je milovat,
při vší lidské slotě, bídě
všechny nelze míti rád.
Publikoval(a): podnebný, 6.9.2015
Přečteno (43x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 05:20
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti