Puklý kámen
Puklý kámen
Anotace: I kámen rozpadne se v prach...
Puklý kámen
I kámen rozpadne se v prach...
Což teprv srdce
jednou na marách?
A pak jenom létavice
zůstanou neviděny dál jen v tmách...
Když puká něčí srdce
jakoby chtěla duše
osvobodit se od tíže hmoty
která brání vzlétnouti jako
ptáci k nebi za svítání?
V obraze puklých kamenů
chytám se v sobě dávných pramenů
a pozvedám své ruce k nebi
abych své prosby v osamění
dála zemi ze které
vzešlo všechno dobré
pro každého kdo tady žije
Co vezmeme si navrátíme zemi
Jen na okamžik krátký
smím cítit život ve všem
co země naše poskytla mi
a až jako kámen tady
pukne moje srdce
Já budu spáti pod hvězdami
a živá zůstane jen duše
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 4.9.2015