Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Chřipka a jiná nachlazení

Chřipka a jiná nachlazení

Radusshkaa Básně » o Nemoci, smrti

Anotace: Jak to v nás probíhá?

Návštěva, nečekaná,
trpká příchuť v krku.
Bolest náhlá, roztěkaná,
nože v jediném úsrku.

Válka vede se ve mně,
nepřátelské území průdušek.
Vojáci zaseli sémě,
teď sklízím úrodu, tísice pušek.

Odejděte konečně, pryč!
Ó Krku,
prosím, zakřič!
Pak náhle, v úhledném prku,
odchází armáda cizí.
Bolest má v krku i hlavě, mizí!

Jediný lok,
božského nektaru,
který bohové pijí,
zapříčinil úžasný tok,
odchod jich, z průdušek, hektarů
půda - ráda ji smyji.

Válka tak skončila,
na mém území,
ale nevzdá se,
pouze přeskočila,
na tuzemí,
jiné, slabé zaskočila.

Pokračuje boj,
vojáků - bacilů roj,
a území - průdušek,
výstřely pušek!
Publikoval(a): Radusshkaa, 25.9.2010
Přečteno (394x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 13.5.2024 13:18
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti