Pravda ve víně
Pravda ve víně
Anotace: Růžové víno průsvitné se zdálo...
Pravda ve víně
Růžové víno průsvitné se zdálo
Však na jazyku trpkost jeho
prozradila vnitřní sílu
Tak oči nezkušených vidí život
a cestu která ale nakonec
zkrápěná je více utrpením
co naši duši čistí
od představ které skýtá
jenom povrch věcí
jejichž smysl
je spíše v chuti
která usadí se na jazyku
a pak jak pramen tryská
vzhůru vždycky z místa
které dotýká se svědomí
co umlčeti nelze žádné lidské duši
která všechno ví a slyší
ve Slově které vytvořilo
Život
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 1.9.2015