Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

V Banalitách

V Banalitách

Brazzillka Básně » o Lidech

Anotace: Nedoufám!

V banalitách těch dlouhých stínů,
toužím se vymanit z těch dlouhých splínů.

V ideích těch dnešních nadějí,
co nám ty nadlidi tak věrně slibují?

Ve slibech apokalipsy, co pravil prorok,
přijde den, den zkázy, déle než za rok.

V nevěrném souznění ženy a muže,
jeden z nich zneuctí cizý lože.

V emocích deprese a splínu,
utekla bych, pod černou hlínu.

V ódách na radost strácím se,
nač se v nich utápět, bojím se.

V listech májského kalendáře,
o konci světa dočítám se,
kdy nezbyde nic,
jen planoucí duše co ztratili se.

Co nevyřknou z úst už ani modlidbu,
k pánu Bohu co dal jim obživu.

Černota svět pokryla,
tíhy duší se zbavila.

Už zbude jen nicota,
černá díra jenž nemůže najít klíč,
lidská lakota co změnila boj v ubohý chtíč.
Publikoval(a): Brazzillka, 27.8.2015
Přečteno (68x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GabrielleT., Malfelica, Mirastus, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti