Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

S odstupem

S odstupem

podnebný Básně » ?nezařazené?

Anotace: O relativitě fyzikálních veličin

Se vzdáleností se vidí více,
s odstupem lépe,
z jiného úhlu pohledu
a zblízka detailněji.

Stoupající letadlo
rozšiřuje obzor,
jeho zastavení
pozorování v čase.

Tak poznáš drobnosti,
kterých sis dříve nevšiml
a stoupáním vzhůru
jich vidíš víc a víc

až do schopnosti zrakového vjemu,
až do možnosti mozkového chápání,
o příjemnosti lépe poví pocity,
vzneseš-li se nad pláží krásných žen.
Publikoval(a): podnebný, 27.8.2015
Přečteno (77x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 03:02
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti