Klidný spánek ratolestí
Klidný spánek ratolestí
V pokoji zhasla svíčka
Jak hvězda při rozbřesku
Pohleďme na človíčka
Copak dělá při stesku
Schoulí se do klubíčka
S dekou až po uši
Sny nechá jít pod víčka
Toť balzám na duši
Nechá si snít o slonech
Co spí na oko jen
Jen radím ti, tak ho nech
Když je tak spokojen
Nyní troubí jak oni
Až svalí to krosnu
Takoví už jsou sloni
Když vcházejí do snu
Možná si brouzdá kraje
Na svých nových saních
Možná mu vločka taje
Na jeho buclatých dlaních
Z té vločky jde pěkná zima
Až se nám ošije
Až vzbudí se, dá si eskyma
Jeden obal už v koši je
Nyní si mořem pluje
S rybami pěkně při dně
Hle jak si oddychuje
Lehounce a klidně
Jak krásný klidný spánek
Uprostřed vodního sněmu
V knize dej jen pár stránek
A přilehni k němu
Publikoval(a):
Fríďa, 24.9.2010