Letáky
Letáky
Schránka plná letáků,
už je mám na háku,
Lidl, Penny, Tesco,
je jich plné Česko.
Všude kopa papíru,
třidˇodpady na míru.
Dealer zvoní u dveří:
Letáky! Kdo nevěří?
Lidl, Penny, Tesco,
je jich plné Česko
nezapomeň Kaufland,
utratíš tam majlant.
Někdo chodí do Makra,
jiný do Obi,
pro papuče dědovi
skočim k Baťovi.
Ref. Sháním jen co potřebuju,
minimálně vyhazuju,
zbytečnosti nekupuju,
žiju na pohodu.
Někdo je na mši v kostele,
jiný jak vstane z postele,
nasedá do svýho fára,
jede do shopu.
Pro maso do Globusu,
do Hrušky pro hrušky,
na palačinky z Terna
zmrzlinu z Alberta.
Soused volá od brány,
v akci jsou dnes banány,
na tohle mě dostal,
děti jsem hned poslal.
Leťte rovnou do Billy,
tam jsme dlouho nebyli,
vemte velkou tašku
slevnily i Hrašku.
Nemůžu být puritán,
nějaké ty slevy dám,
zlatá střední cesta,
je jak dobrá vesta.
Pro maso do Globusu
pro hrušky do Hrušky,
na palačinky z Terna,
zmrzlinu z Alberta.
Ref. Ve frcu si koupím šaty
na svátek i do rachoty
a tak šetřím svoje prachy,
taky přirodu.
Gréta by z nás měla radost,
vždyť to není zaujatost,
chránit naší faunu, flóru,
taky vzduch, vodu.
Místo do Šantovky do kostela,
zkrotit naše hříšná těla,
která by po nás pořád něco
chtěla,
zkrátka si v klidu žit.
Místo do shopu jet raděj na
vodu, prostě si jen tak žít,
Nic víc.
Publikoval(a):
baruša, 18.8.2015