Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Železná opona

Železná opona

baruša Básně » o Životě

Anotace: pouliční píseň

Železná opona

Radostné srdce, veselá mysl,
hádat se sousede fakt nemá smysl,
klidně tu zaparkuj místa je dost
a stav se na čtvrtku, jsi vítaný host.

Potkal jsem šéfa, kleklo mu fáro,
když jel navštívit ženu na ARO,
půjčím mu deštník, protože lije,
co na tom, že mi škrtnul prémie.



Ref. Smířeni s Bohem, smířeni navzájem,
nedávám jako dřív najevo nezájem,
smíření s Bohem, smíření lidé,
žádná potopa po nás nezbyde,
jen čistá krajina a pitná voda
i fauny a flory byla by škoda.



"Tys dneska uklidil? No to je pecka!
Umyté nádobí? A kde jsou děcka?
Volal jsem ségře, vzala je na hory,
chci s Tebou prožít skutečné love story,

říci si po letech co nás trápí a tíží,
společné večery zase nás sblíží.
Tak se hodˇ do gala, vem róbu a podpatky,
začneme dobrou večeří U Katky.



Ref. Smířeni s Bohem, smířeni navzájem,
nedávám jako dřív najevo nezájem,
smíření s Bohem, smíření lidé,
žádná potopa po nás nezbyde,
jen čistá krajina a pitná voda
i fauny a flory byla by škoda.



"Jak to jde kolego?", "Ty se mnou mluvíš?"
, "Dávno jsem zapomněl, copak nic nevíš?",
"Pojď se mnou na oběd, trochu si dáchnem
a pak ten audit společně zmáknem!"

Železné opony furt mezi námi
boříme každý den jenom my sami,
shazujem, táhneme třísky z očí,
okolo toho se život točí.


Ref. Smířeni s Bohem, smířeni navzájem,
nedávám jako dřív najevo nezájem,
smíření s Bohem, smíření lidé,
žádná potopa po nás nezbyde,
jen čistá krajina a pitná voda
i fauny a flory byla by škoda.
Publikoval(a): baruša, 17.8.2015
Přečteno (60x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: slunečnice69, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 16:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti