Gratulace
Gratulace
Anotace: Věnováno kolegyni zubní lékařce k padesátinám (starší dílko)
Protože se u žen v půlstoletí
taktně nemá nic o věku psát,
prozradím jen: Janě místo .....ceti
je už nyní, málo platné, ....sát.
Milá Jano! Co ti máme přáti
ke tvým ....sáti?
Trochu tady mýlí mladistvý tvůj vzhled,
vypadáš teď stále jen na třicet pět.
Ať máš dlouhou svou hořící svíci,
to přejí ti všichni spolupracovníci.
Ať máš všechno, co bys chtěla,
to je přání od manžela.
Hodně květin na záhoně,
to je přání od Jasoně.
Stálé zdraví, hodně štístka
přeje ti sám šéf střediska.
Ať tě nikdo nepokouše,
to je přání od Bohouše.
Ať netrápí tě smutky, splíny,
to je přání od Pavlíny.
Ať je tebou překonaná každá laťka,
to ti přejí z apatyky Maruška i Vlaďka.
Ať jsi s ordinací vždy včas hotová,
to ti přeje tvá Maruška Bártová.
Ať je každý klient slušný boháček,
to ti přeje z Brodu primář Horáček.
Ať kvalita tvé práce stále vyniká,
to ti přeje celá zubní technika.
Miroslav sice o tobě tvrdí,
místo aby na tebe byl hrdý,
že prý často brzo po ránu
nemíváš hned příliš elánu.
On tě ale asi trochu zlobí,
neboť jiné vlastnosti tě zdobí.
Fortel, vitalita, vytrvalost, píle,
na lidi se tváříš příjemně a mile.
Křeslo v záři reflektoru
vyslyšelo mnohý vděk
pro šikovnost extraktorů,
násadců i kolínek.
Od pacoušků z Přibyslavi
i z širého okolí
přijmi chválu ke dni slávy,
že nás zuby nebolí.
Ať ti další život nadělí
hodně radosti a veselí
a nový systém ať nám dává
ohodnocení dle práva,
abys nestěžovala si brzy,
že tě tento systém mrzí
a nebrečela: "Pojišťovno,
mám od tebe zase h....!"
Buď tu ještě dlouho s námi,
tvoř kompozita, amalgámy,
i protézy ať se vždy vydaří,
ať žijí zubní lékařky i lékaři!
Q.f.f.b.f.s.! Quod felix, faustum, bonum, fortunatumque sit!
Publikoval(a):
podnebný, 17.8.2015