Mexická dívka
Mexická dívka
Anotace: Divoké a vroucí, Mexiko to žhnoucí....
Je pozdní večer,
pampa usíná.
V taverně zapadlé,
kreolka krásná,
lampy zhasíná.
Když tu na ulici náhle,
dusot koní, zvolna doznívá.
Hej dívko snědá,
otevři a zažni svíce,
nelej vína číš.
Pojď a přisedni k nám,
snad se nebojíš.
Noc je ještě mladá, žhnoucí
v žilách krev nám proudí vroucí.
Ne terase zase, kytarista,
struny svoje pohladil.
Slyš, jak v divém rytmu,
spustil rychlou Pamplonu.
Kastaněty zvedni vzhůru,
zatanči nám, nožky ukaž,
dupni do stolu.
V žilách krev i víno,
všem nám proudí pospolu.
Seňorito krásná,
Mexiko je bohaté i chudé.
Až kompadre z pampy zmizí,
co tu zbude.
Kraj ten divoký a revoltující,
bohabojný i prosáklý krví.
Možná zítra,
všichni budem mrtví.
Zhoupneme se na stožáru nazí,
když nám gringos ze západu,
přepad vlaku zkazí.
Publikoval(a):
Taren, 15.8.2015