Hrušeň
Hrušeň
Anotace: Letní procházka ovocným sadem
Natáhl jsem v slunci ruce
po dvou plodech nádherných,
po větvi, jež v sladké muce
skláněla se tíží jich.
Hrušeň v svitu slunce plála,
vůní byl sad napojen,
ty jsi blízko u mne stála,
zlehka jsem tě tiskl jen.
Ty jsi byla hrušní onou
a já jsem tě objímal,
našel jsem tě čistou, vonnou,
svoji krásu strom nám dal.
Publikoval(a):
podnebný, 13.8.2015