Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Lupínky

Lupínky

Wčelka Básně » o Lásce

Anotace: báseň na cestu

Ptám se básníka i sebe se ptám..
Je to pravda? Či v očích mám klam…

Obraz je krásný, jak z pokladu na sny..
Malíř kápl plátno modrou
a básník nemá více slov..

Příroda je tichým umělcem,
co rozdává lásku pod sluncem..
Pokud je živá není to klam,
bez dotyku se jen ptám..
Dotyk je však zakázan..
Nač hranice, vesmíru se ptám?

Vždyť přináším kytici lásky
a chvíle kdy nejsi sám..

Světlo anděla..
Smutně nepochopené..
Dary nepředané..
Nedotčený obraz..

Nesu kytici lásky,
krystaly plné duhy..

Nik jí nechce?
Nik..
Nechávám lupínky pro všechny a jdu dál..

Nesu kytici lásky
a nesu jí sám..
Tiše si kráčím
a přitom se ptám…
Publikoval(a): Wčelka, 12.8.2015
Přečteno (115x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Mirastus, Martin Havlíček, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 23:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti