Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Darujte mi, drazí

Darujte mi, drazí

Dej mi rybo
darem svoje žábry
abych se svým milým
vodou mohla kráčet

daruj mi sestro
měsíc ve svém oku
který ne slzy -
však řeka bude smáčet.

Dej mi lysko
svoje silná křídla
bych se odrazila
daleko od zábradlí

daruj mi kmotro
svůj silný hlas a plíce
bych mohla křičet
jak andělé padlí.

Dej mi řeko
svoje požehnání
bych svého milého
v temnu našla snadně

daruj mi matko
svoje utěšení
když útěcha moje
už rokem tleje na dně.

Dej mi lásko
na ramena kříž
ten vor, co ponesu si
až k poslednímu slechu

daruj mi milý
výměnou své srdce
bych ho mohla přinést
kdes zapomněl dechu.
Publikoval(a): Poutníček, 8.8.2015
Přečteno (114x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GabrielleT., koiška, Lipová, gogol, Martin Havlíček, děda včela, Mirastus, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 23:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti