Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zajíc v pytli

Zajíc v pytli

Makaveli Básně » o Přírodě

Anotace: Skončil v "pytli" lovec nebo zajíc? Rýmovačka.

Winchesterovku opráším,
je nečinná už spoustu let.
Napadlo mě náhle,
vyrazit s ní na lov hned.


Všude vlhko, jarní zeleň,
avšak nikde není žádný jelen.
Bahnem se brodím, pod nohama hnus.
Hledám a hledám, ale nikde trus.


Tak si píseň lovců pěji:

„Kde pak zajíci máš svou skrýš,
skoulený a vyprahlý, jen pojď ke mně blíž.“

„Chytím tě za uši, stáhnu z kůže.
K tomu mi pomoci má kuš může...“


Na lovu... krev je čirá.
U porostu studánka... vyčnívá.
A já už nemám odvahu zabít zvíře postaru.
Publikoval(a): Makaveli, 5.8.2015
Přečteno (156x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GabrielleT., Lipová

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 06:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti