Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Když se ti dovolám

Když se ti dovolám

Poutníček Básně » o Lásce

Anotace: Nikoli můj příběh.

Den už se tmí
jak to má ve zvyku
jdu ještě kus
po kraji chodníku
Jak Lišaj Smrtihlav
k lampě se upínám
Mý jméno nehledej
sotva se vzpomínám...

Kolik je hodin?
Ne, to sem nepatří
Mý oči skleněný
už ráno nespatří
Čas je jen chiméra
jen přelud ve křoví
Dobrej ti zalže a
ten špatnej odpoví...

Až se ti dovolám
vyzpívám lež a klam
pak večer u zpovědi
vyřvu si odpovědi
Zmuchlanej dopis v tašce
sečtu traťový pražce
vždyť to uslyšíš sám
když se ti dovolám...

I kdybych chtěla
tak nemám závazky
Holka se uživí
s rtěnkou a podvazky
Štěrk si mě vyvolil
za svoji nevěstu
Zpívám si chraplavě
dvě pětky na cestu

Noc už se tne
jak kdyby musela
Držím tě od sebe
držím tě od těla
Na mojí duši však
vyryl jsi jméno svý
Večer byl z komárů
ráno je krvavý...

Až se ti dovolám
vybrečím lež a klam
pak večer u zpovědi
vyřvu si odpovědi
Zmuchlanej dopis v tašce
sečtu traťový pražce
však to uslyšíš sám
když se ti dovolám

Když se ti dovolám...
Publikoval(a): Poutníček, 3.8.2015
Přečteno (187x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GabrielleT., a1ička, donne, gogol, Martin Havlíček, koiška, Makaveli, Mirastus, Bezhlavý rytíř, glacier

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 23:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti