Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zloba

Zloba

podnebný Básně » o Lidech

Anotace: Pokus o obžalobu současné společnosti v dnešním nespokojeném světě

Více křivdíš než je ti křivděno,
více ubližuješ než je ti ubližováno,
ty zlá společnosti, ty zlá ženo,
nemůžeš lépe odpovědět nežli ano.

Mnohé a všechno je možné,
vodo staletí, vodo času,
v měnlivosti doby se leccos rozžne,
měla jsi být vždy plna jasu.

Špatně jsi zalévala květiny
lidského přičinění,
v bahně lenosti, bez dřiny,
šťastný tu nyní nikdo není.

Ať krásná či nahá,
ošklivá jako žena,
změní nás všechny tvoje snaha.
Ošklivost bude navždy poražena.
Publikoval(a): podnebný, 3.8.2015
Přečteno (119x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GabrielleT., Květka Š., děda včela

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 01:45
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti