Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Za úsvitu

Za úsvitu

Očima učedníka
hltám dokonalost vrypů
mistrovského dláta
na dřevořezbě tvého předloktí
zahalené pavučinou rosy
Jak dílo renesančních umělců
obklopené bdělým svítáním
zdála se mi tráva, tak
nekonečně mladá
a stínovaná kouřem z vodní dýmky
V myšlenkách maluji barvou
naředěnou vínem
na perleťovou kůži tvých zad-
indigové stíny ve vlasech
mi stále unikají
- jsou na dosah
a přece kloužou po hladině
nevypité medoviny
až za obzor
z dosahu mých štětců
Publikoval(a): glacier, 30.7.2015
Přečteno (76x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GabrielleT., Lipová, Makaveli, donne, Martin Havlíček, děda včela, gogol, Mirastus, koiška

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 20:03
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti