Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Na křídlech

Na křídlech

V němém objetí
já zatajím dech
a na křídlech
v tom bezdeší všem
sám by ses bál
vnímáš jak usíná zem
do soumraku
a ještě dál

Svět bývá okraden
o nevinnost spaní
když písklatům se stýská
do šedi svítání
když krátí se den
v korunách stromů
svět bývá okraden


Když roztoužení ptáci
pro spokojené kách
svá pírka v trní ztrácí
lovíc v křovinách

Než noc uloží k spánku
jejich popelavý strach
s večerem domů se vrací
srdce jim bijí na poplach
že bílá hnízda zakrvácí

Tak na chvíli skromnou
snům propůjčíš víčka
to pro noc pro naši
co mláďata hýčká
a smíření přináší

Vždyť na křídlech
v tom bezdeší všem
sám by ses bál
vnímáš jak usíná zem
do soumraku
a ještě dál..
Publikoval(a): koiška, 30.7.2015
Přečteno (140x)
Tipy (20) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Pavíočko, roty, GabrielleT., Malfelica, qala, Lipová, Martin Havlíček, Makaveli, glacier, Bezhlavý rytíř

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 21:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti