Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Karel IV. a víno

Karel IV. a víno

podnebný Básně » o Lidech

Anotace: O jízdách králů kdysi a dnes

Byl Karel IV. otec vlasti,
byl Karel IV. moudrý král
a nechtěl lidu rozum másti,
když Mělníku svou révu dal.

Na rychlost jsme si brzy zvykli,
na lepší člověk zvykne vždy.
Nebyly tenkrát motocykly,
nebyly auta, mopedy.

Koňmo si jezdil Karel IV.,
poddané kolem sebe měl,
jak praví o tom staré črty,
nikoho nikdy nezajel.

Kočí i koně rozum měli,
sami si nemohli víno dát,
tak se moh´ císařský průvod celý
bezpečně domů ubírat.

Motor má horší koně v sobě,
nemají rozum a nemají cit,
kupředu běží v každé době,
sami se nemohou zastavit!

Řidič, když jasnou hlavu nemá,
jak Faethon zmizí v prostoru,
nelze sloužiti pánům dvěma,
alkoholu a motoru.
Publikoval(a): podnebný, 29.7.2015
Přečteno (818x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, donne, děda včela, Květka Š.

Spodek

Stránka generována 19.3.2024 05:56
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti