Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Samotok svaté Ludmily

Samotok svaté Ludmily

podnebný Básně » o Životě

Anotace: Také tekuté ovoce

Jak student krejcar po krejcárku
šetřil jsem těše se na chvíli,
až dívce koupím místo dárku
samotok svaté Ludmily.

Rád toho vína jsem se zbavil,
čekaný zázrak se nedostavil,
naopak všechno ztěžklo, synu,
tož řekl jsem si: hanba vínu.

Pravda je, že vinné opojení
štěstí a zdraví nikdy není
a vypiješ-li více vína,
čeká tě druhý den kocovina.

Jsou jiná hezčí opojení,
oči a ústa milovaná,
větší radosti na světě není
než když se usměje sličná panna.
Publikoval(a): podnebný, 28.7.2015
Přečteno (82x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 20:37
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti