Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Cesta barda

Cesta barda

Makaveli Básně » o Životě

Anotace: Bardo (skt. antarabhawa) je tibetský buddhistický termín, který označuje různé stavy mezi smrtí a novým zrozením v různých formách života. Doslova se tento pojem dá přeložit jako „mezistav“.

Z lůna ženy procitnu k životu.
První nádech a jako bez ozvěny, vzplanu.
Sním... o životě v květu, jak na papír
píši, o probuzeném světu.

V meditaci se chýlím k očistě,
myšlenky spí se mnou, nevnímám.

3,2,1-rozjímám.

-zbavuji se utrpení-

Vznáším se nad svým tělem-opouštím to tady.
Poznávám pravou podstatu „dharmy“.

Sám sebe potkávám při zrodu. Reinkarnován.
Tisíce nových životů, pouze jeden mi byl darován.

Znovuzrozen, nic víc. Cestu barda v míru jít - až do konce.
Publikoval(a): Makaveli, 27.7.2015
Přečteno (93x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, koiška, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 09:03
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti