Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Tekuté ovoce

Tekuté ovoce

podnebný Básně » o Životě

Anotace: Nedávno oslavil PMV závod Pribina 60. výročí založení. Trochu se zapomnělo na to, že se zde vyráběl velmi dobrý ovocný nápoj pod značkou Pribinka. O tom je i básnička

Pod něhou kouzelných dívčích očí,
pod něhou kouzelných očí žen
točí se mlýnek, mlýnek se točí
a nápoj vytéká, prýští ven.

Plní se nádoby, jezera, moře,
pro dlaně horoucí, horké rty,
pro všechny žíznivé, jimž dělá dobře,
pramenem chuti a dobroty.

Ozvěnou dálek, Paříže, Moskvy,
Berlína, Varšavy, Londýna,
pohoří oranží, pohoří broskví,
ve vůni slývá a prolíná

v tekoucí ovoce, v něhu očí,
do křehkých kouzel rukou žen,
točí se mlýnek, mlýnek se točí,
Pribinka vytéká do světa ven.
Publikoval(a): podnebný, 27.7.2015
Přečteno (81x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GabrielleT., Martin Havlíček, Lipová

Spodek

Stránka generována 19.3.2024 07:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti