Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pravda

Pravda

podnebný Básně » o Životě

Anotace: Pozdní omluva Mistru Janu Husovi

Pravda se pánům nelíbila,
pro pravdu rostl hněv a žal,
pravda málokdy byla milá,
pro pravdu člověk umíral.

A přece pravda lidem svítí,
lidstvu pevnou oporou jest,
je zářným cílem všeho žití,
ústy se dotýká samých hvězd.
Publikoval(a): podnebný, 25.7.2015
Přečteno (63x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, děda včela

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 01:04
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti