Tajemství bronzové sochy
Tajemství bronzové sochy
Anotace: Kdysi se mi zdálo,že si odleju z bronzu sochu své dívky. Bohužel zůstalo jen u snu a pohádky H. Ch. Anderssona a za malou mořskou vílu jsem se rozjel až do Kodaně.
Ještě tě mohu zachytit
žiji
z těch prvních taveb
pomalu po linii
s copánky s mašličkami
s mikádem středních let
s římanem se šedinami
už se neohlížej zpět
jen trosky zůstavují torza
i ta ve svůj okamžik mizejí
mezi vznikem a zánikem jsou životní korza
mezi zánikem a vznikem věčnost idejí
Mladá pružná pevné kosti
plná krásy krve mléka
nejlepší okamžik stéká
během žití do věčnosti
Ještě tě mohu zachytit
žiji
z těch prvních taveb
pomalu po linii
Publikoval(a):
podnebný, 23.7.2015