Máchovi
Máchovi
Anotace: Trochu jemné kritiky jeho tvorby
Na tváři lehký smích hluboký v srdci žal
a smutná cesta modrou lesní tiší
zamžené jezero usíná v klínu skal
a z rozvaliny divný smutek čiší
Tam někde v dáli v dáli modrojasné
tam stojíš mladý čestný v srdci svém
milencům v podvečer vyprávíš písně šťastné
a provždy vítězíš nad zlobou útlakem
Jinde zas marně požár zloby hasí
a marně hrdliččin zve ku lásce hlas
tvůj Vilém umírá své mládí vyčítá si
a lesů páni se světu chlubí zas.
Publikoval(a):
podnebný, 17.7.2015