Tančící motýl
Tančící motýl
Neznámý přišel kdys do ticha kraje
cizinec nesoucí lehounké květy
slunce zde zářivě v očích si hraje
tančící motýl zde líbává rety
Růžový květů pyl v potocích taje
široko tancují motýlí čety
veselou písní zní lučiny háje
vysoko vzlínají skřivánčí lety
Neznámý přišel jsem do tvého kraje
kde rukou milostnou louky jsou sety
kde jižní bohatství jasem tvým zraje
a rodí se nové a nové děti
k bosým tvým nohám z hvězd napadly květy
vodopád vlasů tvých noční tmou vlaje
tančící motýl ti líbává rety
skotačí s tebou něžně a hravě
Publikoval(a):
podnebný, 7.7.2015