Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Děd Zlatovlas

Děd Zlatovlas

Psavec Básně » o Lidech

Anotace: Nepřeháněj to s dobrotu.

Hodný děda zlatovlasý,
stále slyší smutné hlasy,
lidé za ním často chodí,
zlatý vlas prý se jim hodí.

Pomáhá všem bez rozdílu,
ten chce zámek, další vílu,
děvčata zas krásné šaty,
ty jsi dědo téměř svatý.

Tři vlasy dá, někdy více,
pro půvabné dívčí líce,
jeho porost rychle mizí
protože má srdce ryzí.

Zadrž dědo, babka říká,
na tu pleš si těžko zvyká,
nech už zbytek zlatých vlásků,
pro toho kdo hledá lásku.
Publikoval(a): Psavec, 2.7.2015
Přečteno (83x)
Tipy (13) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Kytka62, donne, GabrielleT., Květka Š., Marie Bernadeta, děda včela, Mirastus, slunečnice69, Bezhlavý rytíř

Spodek

Stránka generována 13.5.2024 19:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti